top of page

Epämukava tunne alaselässä?

Teet maastavetoa tai kyykkyä ja alaselässäsi on epämukava tunne suorituksen aikana 🤔 Onko tämä normaalia?

Ei ole 🙅‍♀️

Jos teet nämä liikkeet oikein, alaselässäsi ei pidä olla yhtään epämukavaa tunnetta. Tämä tunne ei ole merkki siitä, että selkäsi vahvistuu, päinvastoin - keho kertoo sinulle, että selkäsi on vaarassa ⚠️

Mitkä ovat tyypillisimmät syyt?

❌Suorituksen aikana et säilytä selän neutraaliasentoa, vaikka luulet, että säilytät.

❌Teet maastavetoa liian isolla liikeradalla - esimerkiksi nostat tankoa lattialta, jolloin alaselän neutraaliasento ei säily, koska liikkuvuutesi ei välttämättä sitä salli.

❌Kummarrat kyykyssä tanko selässä liikaa eteenpäin. Yritätkö olla viemättä polvia vavaslinjan yli? Vai kyykkäätkö liian kapeassa haara-asennossa? Vartalon liiallinen kallistuminen eteenpäin (tanko harteilla) rasittaa alaselkäsi.

❌Maastavedossa et laske tankoa suoraan alaspäin, vaan viet sitä liian eteen, mikä taas rasittaa alaselkäsi turhaan.

Miten voit korjata tilanteen?

✔️Opettele selän neutraaliasentoa kepin kanssa. Myös kyykyjä ja vartalon eteen kallistamista lonkkanivelistä selän neutraaliasentoa säilyttäen.

✔️Aloita maastaveto aina ylhäältä ja laske tanko vain siihen pisteeseen, missä pystyt vielä säilyttämään selän neutraaliasento.

✔️Anna polvien mennä vavaslinjan yli kyykyssä. Tämä on luonnollinen liike, joka ei ole millään tavalla vaarallinen polvillesi. Sen sijaan polvien liikkeen rajoittaminen saattaa olla vaarallinen selällesi.

✔️Valitse sopivan levyinen haara-asento kyykyssä. Haara-asennon leveys riippuu vartalotyyppistäsi: mitä pidemmät raajat suhteessa vartaloon, sen leveämpi haara.

‼️Älä käytä painonnostovyötä. Se ei suoja selkääsi, mutta luo turhan turvallisuuden tunteen. Sen kanssa kehosi ei opi käyttämään keskivartalon lihaksia oikein näissä harjoitteissa ja säilyttämään selän neutraaliasentoa, päinvastoin 🙈

Miten sun alaselkäsi voi kyykyissä ja maastavedoissa? 😉


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


 Terveysliikuntapalvelut

bottom of page